Follow us

Πορτοκαλόπιτα με σούπα ταχίνι και παγωτό καϊμάκι

Πορτοκαλόπιτα με σούπα ταχίνι και παγωτό καϊμάκι

Υλικά

Υλικά

Για το σιρόπι

700 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

40 ml γλυκόζη

10 γρ. πάστα πορτοκαλιού

Για τη βάση:

80 γρ. πάστα πορτοκαλιού

1 πακέτο φύλλο Βηρυττού

250 γρ. ζάχαρη

150 ml σπορέλαιο

100 γρ. βούτυρο

250 ml γάλα

10 γρ. μπέικινγκ πάουντερ

3 αβγά

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Για τη σούπα ταχίνι:

100 ml ταχίνι

50 ml κρέμα γάλακτος

50 ml γάλα

30 ml μέλι

20 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα για να ξεραθούν και τα σπάμε με τα χέρια.

Τα μεταφέρουμε σε μπασίνα.

Ετοιμάζουμε την βάση: χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την πάστα πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε το μείγμα στα σπασμένα φύλλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Μεταφέρουμε σε ταψάκι 25x30 εκ.

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά.

Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι.Ετοιμάζουμε τη σούπα: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά.

Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με τη σούπα από ταχίνι και συνοδεύουμε με παγωτό καϊμάκι.*H συνταγή είναι του σεφ Ηλία -Δημήτρη Χιλάλ, από το εστιατόριο Marea Sea Spirit.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.