Υλικά
80 γρ. αλεύρι από ρεβίθιαΥλικά
175 ml γάλα
1 αβγό
2 κ.γ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα μήλα
2 μήλα
2-3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (μαλακή)
1 κ.σ. βούτυρο
Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα πανκέικς: σε βαρύ μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, το αβγό, το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ρεβιθάλευρο, ανακατεύουμε με πιρούνι και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 3 κ.σ από το μείγμα και το κουνάμε κυκλικά ν’ απλωθεί ο χυλός στη βάση του.
Μαγειρεύουμε για δύο λεπτά και γυρίζουμε το πανκέικ από την άλλη μεριά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.Ετοιμάζουμε τα μήλα: τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κουνάμε συνεχώς το τηγάνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα.
Σερβίρουμε τα πανκέικς με τα καραμελωμένα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και συνοδεύουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια. A.T.