Follow us

Κέικ Μον Μπλαν

Κέικ Μον Μπλαν

Υλικά

Yλικά

300 γρ. βούτυρο

200 γρ. σοκολάτα πικρή 65% ψιλοκομμένη

2 μεγάλα αβγά + 3 κρόκοι

200 γρ. άσπρη ζάχαρη

140 γρ. καστανή ζάχαρη

400 γρ. γρ. πολτός (πουρέ) κάστανου, έτοιμος ή σπιτικός)

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

Για τη μαρέγκα

3 ασπράδια αβγών

140 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη γέμιση

300 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για γαρνιτούρα

Φρέσκα μύρτιλα, μαρόν γλασέ, κόντιτα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 25 εκ.

και στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Σε άλλο μεγάλο μπολ δουλεύουμε με το μίξερ τα 3 ολόκληρα αβγά, τους κρόκους, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστεί το μείγμα σε όγκο, περίπου πέντε λεπτά.

Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, προσθέτουμε και τον πουρέ του κάστανου και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα αβγά-σοκολάτα-κάστανο στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε τον χυλό στη φόρμα, που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.Ετοιμάζουμε τις μαρέγκες: χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια των αβγών μέχρι να πήξουν και να σχηματίσουν κορφές.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά μέχρι να γίνει το μείγμα σκληρό και άκαμπτο.

Το βάζουμε σε κορνέ και το βγάζουμε σε σχήμα κωνικό επάνω σε ρηχό ταψάκι, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν σε καλά προθερμασμένο φούρνο 150οC.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Τις ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε κορνέ τα άλλα 200 γρ.

του πολτού του κάστανου και το βγάζουμε σε κορδόνια επάνω στην επιφάνεια του κέικ.γαρνίρουμε με τις μαρέγκες και φρέσκα μύρτιλα, μαρόν γλασέ, κόντιτα πορτοκαλιού (ή όποιο άλλο ξερό φρούτο μας αρέσει).Σημ.

για ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες μαρέγκες,Α.Τ.Updated: 28/12/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/01/19

για ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες μαρέγκες,Α.Τ.Updated: 28/12/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 10/01/19

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.