Follow us

Πανακότα με μύρτιλα

Πανακότα με μύρτιλα

Υλικά

Υλικά

400 γρ. μύρτιλα (bluberries)

200 γρ. καστανή ζάχαρη

2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1/3 φλ. ζάχαρη

1 δόση βανιλίνη

2 ½ κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη

2 κ.σ. λικέρ Κουαντρό ή Γκραν Μαρνιέ

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, σκορπάμε επάνω τη ζελατίνα και την αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρυώσει κάπως το μείγμα και προσθέτουμε το λικέρ και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε και μοιράζουμε την κρέμα σε 8 μικρά ποτηράκια.

Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες. Βράζουμε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δημιουργηθεί ένα σχετικά πυκνό σιρόπι.

Τα περνάμε από σουρωτήρι, κρατάμε ξεχωριστά τα φρούτα και ξεχωριστά το σιρόπι.

Μόλις χλιάνει το σιρόπι, το ρίχνουμε προσεκτικά επάνω στην επιφάνεια της πανακότα.

Αφήνουμε στο ψυγείο άλλες 2 ώρες.

Γαρνίρουμε με τα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα πριν σερβίρουμε.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.