Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα:Υλικά
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 64% κακάο ψιλοκομμένη
170 γρ. αβγά
240 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
56 γρ. κακάο
80 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
Για την κρέμα με σοκολάτα γάλακτος:
125 ml κρέμα γάλακτος
25 ml γλυκόζη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα, να φουσκώσουν και να πάρουν ανοιχτό χρώμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο) σε ένα μπολ.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σοκολάτα-βούτυρο στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος του αλευριού και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού καθώς και τα φουντούκια και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.
Μεταφέρουμε τον χυλό σε φόρμα με σούστα, διαμέτρου 20 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-15 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε την κρέμα με τη σοκολάτα γάλακτος: ζεσταίνουμε τα 125 ml κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε πάνω τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Περιμένουμε να κρυώσει.
Τέλος, ρίχνουμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει στο μίξερ σε ελαφριά σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί με το μείγμα σοκολάτας.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.
Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιασθεί σε όγκο.
Για να συνθέσουμε το γλυκό, ξεφορμάρουμε τη σοκολατόπιτα σε πιατέλα.
Χτυπάμε πάλι την κρέμα σοκολάτας στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και γεμίζουμε μία σακούλα κορνέ με ίσια μύτη.
Βγάζουμε την κρέμα επάνω στην επιφάνεια της σοκολατόπιτας σε διάφορα σχέδια και σερβίρουμε.*Η συνταγή είναι από το Artisanal Lounge & Gardens" sτην Κηφισιά.