Follow us

Pancakes με γλυκοπατάτα

Pancakes με γλυκοπατάτα

Υλικά

Υλικά

1 μέτρια γλυκοπατάτα (περίπου 300 γρ.)

1 φλ. γάλα

½ κ.γ. κανέλα

1 δόση βανιλίνης

1 μεγάλο αβγό

1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως

2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 γερή πρέζα αλάτι

Για γαρνιτούρα

Mύρτιλα ή άλλα φρούτα του δάσους φρέσκα ή μαρμελάδα

μπανάνα σε φέτες

maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)

μέλι

στραγγιστό γιαούρτι

ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ανάλογα με το μέγεθος -πρέπει να είναι πολύ μαλακές.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά.

Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.

Αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ χυλό και μόλις ψηθεί η τηγανίτα από τη μια μεριά και πάρει χρυσαφί χρώμα, τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Τις σερβίρουμε ζεστές με κάποια από τις γαρνιτούρες που προτείνουμε παραπάνω.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.