Follow us

Κομπόστα ξερών φρούτων με Grand Marnier

Κομπόστα ξερών φρούτων με Grand Marnier

Υλικά

Υλικά

1 φλ. άγλυκος χυμός μήλου

1 δόση βανιλίνη

1 πρέζα αλάτι

1 ξερή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι

250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

1 φλ. ξερά βερίκοκα

½ φλ. ξερά κεράσια ή βύσσινα

1 κ.σ. τζίντζερ καραμελωμένο

1 σφηνάκι Grand Marnier

1 φλ. νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φρούτα.

Βάζουμε τον χυμό μήλου, το νερό, τη βανίλια, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλη, πλατιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

Μόλις το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα φρούτα.

Ξαναφέρνουμε σε βράση, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα φρούτα.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το Grand Marnier, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω στην εστία μέχρι να κρυώσει η κομπόστα τελείως.

Μεταφέρουμε σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Τη σερβίρουμε παγωμένη με σαντιγί ή γιαούρτι ή την ζεσταίνουμε ελαφρά και γαρνίρουμε ένα κέικ, το ριζόγαλο, ακόμα και το κουάκερ (χυλός από βρώμη).

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.