Υλικά
Για τη βάσηΥλικά
550 γρ. μπισκότα digestive
200 γρ. παξιμάδι
280 γρ. βούτυρο
50 γρ. καρύδια
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια
500 γρ καρύδια
300 γρ ζάχαρη
Για την κρέμα
600 γρ. ανθόγαλο
600 γρ. γιαούρτι
400 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. άχνη ζάχαρη
1 lt φυτική κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
μέλι, κανέλα και καρύδια ή μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη βάση: αλέθουμε ένα -ένα τα υλικά στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε λεκάνη.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια: σιγοβράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αλειφθούν τα καρύδια με καραμέλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το ανθόγαλο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη στο μίξερ και δουλεύουμε 3 -4 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγη -λίγη την κρέμα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων σε μια φόρμα με σούστα.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και γαρνίρουμε με τα καρύδια.
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το γλυκό, περιχύνουμε κάθε κομμάτι με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.