Follow us

Κανταϊφάκια με ξερά σύκα, βερίκοκα και ρούμι

Κανταϊφάκια με ξερά σύκα, βερίκοκα και ρούμι

Υλικά

Υλικά

300 γρ. φύλλο κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο

180 -200 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

200 γρ. ξερά  σύκα λευκά

200 γρ. ξερά βερίκοκα

1 φλ. λευκό ρούμι

1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

4 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. μέλι

1 φλ. καρυδόψιχα κοπανισμένη

(προαιρετικά τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο φύλλο, το ξεπαγώνουμε τελείως πριν το χρησιμοποιήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πλένουμε τα σύκα και κόβουμε το κοτσανάκι τους.

Πλένουμε τα βερίκοκα.

Τα μουσκεύουμε από βραδίς σε χλιαρό νερό.

Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι με νερό ίσα να τα σκεπάζει για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρούμι, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Πρέπει να μαλακώσουν τελείως.

Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει ελαφρά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.

Χρησιμοποιώντας πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά).

Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα (το ξένουμε) και το χωρίζουμε σε 50 περίπου λωρίδες.

Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε από ένα κομμάτι φρούτο, σύκο ή βερίκοκο,πασπαλίζουμε με λίγη καρυδόψιχα και ρίχνουμε ένα κ.γ.

βούτυρο.

Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ένα μικρό, χαλαρό ρολό.

Μεταφέρουμε το κανταϊφάκι στο ταψί.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Περιχύνουμε τα κανταϊφάκια με το υπόλοιπο βούτυρο, ένα-ένα με το κουτάλι και τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη στεγνώσουν.

Τα ψήνουμε για 30΄ σκεπασμένα με λαδόκολλα.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην αρπάξουν.

Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε σιγά -σιγά τα καυτά γλυκάκια με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέσα στο ταψί πριν σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και να προσφέρουμε μαζί παγωτό, ή κρέμα σαντιγί ή γιαούρτι.

Α.Τ.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.