Λευκή μελιτζάνα φτιαγμένη σαν γλυκό του κουταλιού με μπαχαρικά (του σεφ Παύλου κυριάκη)

Λευκή μελιτζάνα φτιαγμένη σαν γλυκό του κουταλιού με μπαχαρικά (του σεφ Παύλου κυριάκη)
Υλικά
1 κ. μελιτζάνες λευκές ή φλάσκες
Για το σιρόπι:
1 lt νερό
2 κ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
10 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 αστεροειδής γλυκάνισος
15 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Τις ξεπικρίζουμε βράζοντάς τις για 5 λεπτά σε 2 lt βραστό νερό με 10 γρ. αλάτι. Τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε άλλη μια φορά για 5 λεπτά σε 2 lt βραστό νερό. Τις στραγγίζουμε πάλι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά με μεγάλη χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανες. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρουμε. Ταιριάζει πολύ ωραία με παγωτό γιαούρτι.
*Το γλυκό αποτελεί τμήμα του επιδορπίου «Λευκή μελιτζάνα φτιαγμένη σαν γλυκό του κουταλιού  με μους καπνιστής μελιτζάνας ανάμεσα σε τουίλ αμυγδάλου και παγωτό γιαούρτι».
(Συνταγή από το εστιατόριο Lycabettus, Οία Σαντορίνης)


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος