Follow us

Λευκή μελιτζάνα φτιαγμένη σαν γλυκό του κουταλιού με μπαχαρικά (του σεφ Παύλου κυριάκη)

Λευκή μελιτζάνα φτιαγμένη σαν γλυκό του κουταλιού με μπαχαρικά (του σεφ Παύλου κυριάκη)

Υλικά

Υλικά

1 κ. μελιτζάνες λευκές ή φλάσκες

Για το σιρόπι:

1 lt νερό

2 κ. ζάχαρη

200 γρ. γλυκόζη

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

10 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι

1 αστεροειδής γλυκάνισος

15 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.

Τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.

Τις ξεπικρίζουμε βράζοντάς τις για 5 λεπτά σε 2 lt βραστό νερό με 10 γρ.

αλάτι.

Τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε άλλη μια φορά για 5 λεπτά σε 2 lt βραστό νερό.

Τις στραγγίζουμε πάλι και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά με μεγάλη χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανες.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρουμε.

Ταιριάζει πολύ ωραία με παγωτό γιαούρτι.

*Το γλυκό αποτελεί τμήμα του επιδορπίου «Λευκή μελιτζάνα φτιαγμένη σαν γλυκό του κουταλιού με μους καπνιστής μελιτζάνας ανάμεσα σε τουίλ αμυγδάλου και παγωτό γιαούρτι».(Συνταγή από το εστιατόριο Lycabettus, Οία Σαντορίνης)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.