Υλικά
Για την κρούσταΥλικά
1 φλ. χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
1 φλ. καρυδόψιχα
Για τη γέμιση
1 ½ φλ. κάσιους ανάλατα και μουσκεμένα για 30 λεπτά
¼ φλ. χυμός λεμονιού
1/3 φλ. λάδι καρύδας
½ φλ. + 2 κ.σ. κρέμα καρύδας
½ φλ. φλιτζάνι νέκταρ αγαύης ή maple syrup ή μέλι*
Για το κουλί φράουλας:
250 γρ. φράουλες καθαρισμένες και πολύ καλά στραγγισμένες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
Φρέσκα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το κουλί φράουλας: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό.
Προσθέτουμε τις φράουλες, σιγοβράζουμε 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ και βάζουμε το κουλί στο ψυγείο.
Ψιλοτρίβουμε τα καρύδια στη μουλινέτα και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Περνάμε τους χουρμάδες από τη μουλινέτα να γίνουν σαν ψίχουλα.
Βάζουμε και τα δύο υλικά μαζί στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν ζύμη –το μείγμα θα πρέπει να κολλάει όταν το πιέζουμε ανάμεσα στα δάχτυλά μας.
Aν είναι πολύ στεγνό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγους λιωμένους χουρμάδες ακόμα.
Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγα τριμμένα καρύδια ακόμα.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε και μια μικρή πρέζα αλάτι.
Αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε πολύ ελαφρά με λάδι καρύδας μια φόρμα για μάφινς με 12 θέσεις.
Ντύνουμε τις θήκες με μεμβράνη.
Ρίχνουμε 1 κ.σ γεμάτη από το μείγμα της κρούστας στη βάση της θήκης πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
Είναι πιο εύκολο να στρωθεί ομοιόμορφα αν πιέσουμε με το πίσω μέρος ενός μικρού ποτηριού που να χωράει στη θήκη.
Για να μην κολλήσει το ποτήρι με την ζύμη, το αλείφουμε με λίγο λάδι καρύδας.
Βάζουμε τη φόρμα στη ψυγείο. Φτιάχνουμε τη γέμιση: βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ λεία πάστα.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και μοιράζουμε τη γέμιση στις θήκες.
Χτυπάμε τη φόρμα ελαφρά μερικές φορές επάνω σε στο τραπέζι για να φύγουν πιθανές φυσαλίδες αέρα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βγάζουμε τα μίνι τσιζ κέικ από τις θήκες τους τραβώντας τα προς τα πάνω από τις μεμβράνες.
Σερβίρουμε με λίγο κουλί φράουλας και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.
A.T.