Follow us

Μους κακάο με γάλα καρύδας και σπόρους chia

Μους κακάο με γάλα καρύδας και σπόρους chia

Υλικά

Υλικά

½ φλ. σπόροι chia

800 ml γάλα καρύδας

4 κ.σ. βούτυρο καρύδας (διαφορετικά, βούτυρο φρέσκο)

10 κ.σ. μέλι ερείκης ή maple syrup

2 δόσεις βανιλίνη

¾ φλ. άγλυκο κακάο 

1 γερή πρέζα αλάτι

Για γαρνιτούρα: λευκά αμύδαλα φιλέ, φλοίδες αποξηραμένης καρύδας

Εκτέλεση

Αλέθουμε τους σπόρους chia σε ένα δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι.

Θα χρειαστούν το πολύ 2 -3 δευτερόλεπτα.

Αν δουλέψουμε το μηχάνημα περισσότερο θα έχουμε μια πάστα που θα μοιάζει με βούτυρο (οι σπόροι περιέχουν αρκετό έλαιο όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα).

Βάζουμε σε μεγάλο βαρύ μπολ το γάλα καρύδας, το βούτυρο καρύδας, το μέλι ή το maple syrup, τη βανιλίνη και το αλάτι και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το κακάο και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μείγμα.

Προσθέτουμε ½ φλ.

αλεύρι από τους σπόρους chia (ίσως έχουμε φτιάξει λίγο περισσότερο) και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι και η μους να είναι απολύτως λεία.

Τη μοιράζουμε σε 8 μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο 24 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα αμύγδαλα και τις φλοίδες της καρύδας και γαρνίρουμε τη μους.

Α.Τ.