Follow us

Μouhallabia λιβανέζικη

Μouhallabia λιβανέζικη

Υλικά

Υλικά

Για την κρέμα

400 ml γάλα

3 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

40 γρ. ζάχαρη

4 κ.σ. ανθόνερο

3 φλ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα τριμμένα

Για το σιρόπι

8 κ.σ. νερό

4 κ.σ. ροδόνερο

12 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο κρύο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πήξει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε φορμάκια ή σε βαθουλά πιατάκια.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το ροδόνερο σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ρίχνουμε επάνω στην κρέμα το σιρόπι και στολίζουμε με τα φιστίκια.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά