Follow us

Γλυκιά τυρόπιτα

Γλυκιά τυρόπιτα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κουρού κατεψυγμένο*

500 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο

5 αβγά

½ φλ. ζάχαρη

2 δόσεις βανιλίνη

Ξύσμα 1 λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. γιαούρτι

½ φλ. κορνφλάουρ

½ φλ. σουσάμι

½ φλ. μέλι αν θέλουμε

Εκτέλεση

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη δύο ώρες πριν το χρειαστούμε.

Θρυμματίζουμε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο σε λεκάνη.

Ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν.

Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το κορνφλάουρ, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 25Χ40.

Ανοίγουμε ελαφρά το ένα φύλλο με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ντύνουμε το ταψί.

Τρυπάμε με πιρούνι το φύλλο σε πολλές μεριές.

Ρίχνουμε μέσα τον χυλό και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Αλείφουμε με ασπράδι αβγού.

Κάνουμε τρύπες με το πιρούνι, χαράζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε περιχύνοντας κάθε κομμάτι με λίγο μέλι ή με άχνη, αν θέλουμε.

* Η πίτα γίνεται και με φύλλο κρούστας.

Θα βάλουμε τα μισά κάτω από τη γέμιση, τα υπόλοιπα επάνω, βουτυρωμένα ένα-ένα.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά