Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αβγά
2 φλ. γάλα
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ελαφρά τα αβγά, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τo μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και κρατώντας ένα στικ βούτυρο ή μαργαρίνη με το χαρτί αλείφουμε τον πάτο του. Ρίχνουμε 2 κ.σ χυλό στο τηγανάκι, το κουνάμε κυκλικά να απλωθεί και μόλις παρουσιαστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια γυρίζουμε το pancake με σπάτουλα από την άλλη μεριά για να ψηθεί άλλα 3 περίπου λεπτά.
Είναι έτοιμο όταν πάρει καστανό χρώμα.
Στοιβάζουμε τα pancakes σε μεγάλο πιάτο και τα σερβίρουμε με όποια γαρνιτούρα θέλουμε: κλασικά με maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) και βούτυρο ή με μέλι, μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας κλπ.
Α.Τ.