Υλικά
300 γρ. κέικ βανίλιας Υλικά
½ φλιτζάνι λικέρ Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό
150 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκια κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
100 γρ. κουβερτούρα ημίγλυκια τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
500 γρ. γλυκό βύσσινο
300 γρ. σαντιγί
200 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε το βύσσινο από το σιρόπι του.
Κόβουμε το κέικ σε κομματάκια και το μοιράζουμε σε 8 -10 γυάλινα ποτήρια.
Το ραντίζουμε με λίγο λικέρ και μοιράζουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας.
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το μασκαρπόνε να αφρατέψει και το ενώνουμε με τη σαντιγί δουλεύοντας το μίξερ στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
Μοιράζουμε την κρέμα επάνω στην κουβερτούρα και από πάνω βάζουμε τα βύσσινα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και στολίζουμε με τα αμύγδαλα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.
Α.Τ.