Υλικά
9 φύλλα ζελατίνης ή 18 γρ. ζελατίνη σε σκόνη Υλικά
390 ml μαστίχα λικέρ
90 ml νερό
300 ml νερό
200 γρ. σταγόνες πικρής σοκολάτας
Εκτέλεση
Μοιράζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μικρά μπολάκια.
Ανακατεύουμε τη μαστίχα με τα 90 ml νερό και βάζουμε στο μείγμα στο ψυγείο μιάμιση –δύο ώρες μέχρι να παγώσει τελείως.
Αν χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης, τα μουσκεύουμε σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Αλλιώς ρίχνουμε στο μπολ την ζελατίνη σε σκόνη.
Βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό (240 ml) συν 1/4 του φλιτζανιού (60ml) –την επιπλέον ποσότητα τη βάζουμε διότι μέρος του νερού να εξατμισθεί.
Μόλις πάρει βράση το νερό μετράμε 1 φλιτζάνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε επιμελώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως.
Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα αλκοόλ –νερό από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε πάλι σχολαστικά μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.