Υλικά
12 βερίκοκα (κατά προτίμηση Μπεμπέκου) Yλικά
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 –4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. αμύγδαλα ανάλατα με τη φλούδα τους
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στα δύο και βγάζουμε το κουκούτσι.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 23 εκ.
διάμετρο και το αλείφουμε με βούτυρο.
Βάζουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη στη μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν χοντρή άμμος.
Προσθέτουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και δουλεύουμε πάλι μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Βάζουμε στο ταψάκι τα βερίκοκα δίπλα –δίπλα, με την κοίλη μεριά προς τα πάνω.
Τα γεμίζουμε ένα –ένα με λίγο από το μείγμα αμύγδαλα –ζάχαρη –βούτυρο.
Ψήνουμε 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα και η γέμιση να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
Τα σερβίρουμε ζεστά με παγωτό βανίλια.
Α.Τ.