«Σουβλάκια» με φράουλες σιρόπι από καρδάμωμο και μέλι

«Σουβλάκια» με φράουλες σιρόπι από καρδάμωμο και μέλι
Υλικά
¼ ενός μέτριου ανανά ή δύο φέτες ανανάς κονσέρβας
1 ροδάκινο (ή μήλο, ανάλογα με την εποχή)
1 μπανάνα
16 φράουλες
8 ξύλινα σουβλάκια
Για το σιρόπι:
2 κ.σ. μέλι
20 γρ. βούτυρο
½ κ.γ.τριμμένο καρδάμωμο
1 κ.σ. μπράντι ή ρούμι
1 κ.σ. μαλακιά μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Κόβουμε τον ανανά σε 8 κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, το ροδάκινο σε 8 τρίγωνα και τη μπανάνα σε φέτες πάχους 1 εκ. Αφήνουμε  τις φράουλες ολόκληρες ή τις κόβουμε στα δύο αν είναι πολύ μεγάλες.
Φτιάχνουμε το σιρόπι:
Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να χλιάνει και το ανακατεύουμε με το μέλι, το μπράντι ή το ρούμι, το καρδάμωμο και τη ζάχαρη. Περνάμε τα φρούτα στα σουβλάκια, εναλλάσσοντάς τα και αλείφουμε με το σιρόπι. Τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά, αλείφοντάς τα πού και πού με το σιρόπι. Τα σερβίρουμε καυτά, συνοδεύοντάς τα με το σιρόπι και αν θέλουμε, με στραγγιστό γιαούρτι ή σαντιγί.




Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος