Υλικά
1 ¼ φλ. λευκή σοκολάτα τριμμένη Υλικά
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1 γερή πρέζα κλωστές σαφράν (γύρω στο 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. βούτυρο
½ φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το σαφράν σε 1 κουταλιά της σούπας καυτό νερό για μισή ώρα.
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε γυάλινο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το βούτυρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την άσπρη σοκολάτα.
Περιμένουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το σαφράν και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει να να σφίξει –θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε βαθύ, μεγάλο μπολ.
Παίρνουμε στο χέρι μας μικρές ποσότητες από το μείγμα της σοκολάτας (όσο χωράει σε ένα κουτάλι της κομπόστας), πλάθουμε σοκολατάκια σε σφαιρικό ή σε τετράγωνο σχήμα (σαν ζάρια).
Τα ρίχνουμε λίγα –λίγα στο μπολ με την άχνη ζάχαρη και κινούμε κυκλικά το μπολ μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα παντού με ζάχαρη.
Βγάζουμε τα σοκολατάκια από το μπολ, τα τινάζουμε ελαφρά να φύγει η πολύ άχνη και τα βάζουμε στο ψυγείο όπου μπορούμε να τα διατηρήσουμε για 1 –2 εβδομάδες.
Αν έχουν απορροφήσει τη ζάχαρη, μπορούμε να τα ξαναβάλουμε στην άχνη πριν το σερβίρισμα.
Γίνονται γύρω στα 20 σοκολατάκια.
Α.Τ.