Υλικά
¾ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά Υλικά
1¼ φλ. γάλα με γάλα 2% λιπαρά
4 κ.σ. καλό κρεμώδες λικέρ (π.χ. Baileys)
3 κρόκοι αβγών
1 ¾ φλ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
2 κ.σ. σκόνη ζελατίνης
2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη διακόσμηση:
σαντιγί
λευκή σοκολάτα τριμμένη
καραμελωμένα φουντούκια χοντροκομμένα ή φιστίκια Αιγίνης
χοντροκομμένα
αποξηραμένα bluberries
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ζελατίνη στο νερό.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους σε πυρίμαχο μπολ με χερούλια.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στους κρόκους αβγών χτυπώντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη.
Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το σημείο να σιγοβράζει.
Στερεώνουμε στα χείλη του σκεύους το μπολ με τα αυγά (μπεν μαρί), προσθέτουμε την ψιλοκομμένο λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε -το μείγμα της σοκολάτας θα πρέπει πήζει σιγά –σιγά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα (δεν είναι απαραίτητο, αλλά έτσι επιτυγχάνουμε εντελώς λεία υφή) και το κρυώνουμε βάζοντάς το μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορφές και την ενσωματώνουμε στο μείγμα της λευκής σολοκάτας.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια με πόδι ή σε χαμηλά γυάλινα μπολ του γλυκού και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως.
Γαρνίρουμε με τη λευκή τριμμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα φουντούκια ή τα φιστίκια Αιγίνης και τα μύρτιλλα.
Α.Τ.