Κέικ με καφέ, μπαχαρικά και μέλι

Κέικ με καφέ, μπαχαρικά και μέλι
Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι
2 κ.σ. κοφτές στιγμιαίο καφέ 
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ 
½ κ.γ. σόδα 
½   κ.σ. κανέλα 
½ κ.γ τζίντζερ
½ κ.γ μοσχοκάρυδο 
½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. μέλι 
2 αβγά
¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 -3 κ.σ. νερό
100 γρ.  αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα κομμένα στη μέση (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον καφέ, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με το σπορέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Τινάζουμε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Βάζουμε στον πάτο τα αμύγδαλα σε ωραίο σχέδιο (αν χρησιμοποιήσουμε) και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ψήνουμε 50 λεπτά –1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.

Α.Τ.




Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος