Υλικά
Για το ρυζόγαλοΥλικά
750 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. σταφίδες
3 αυγά
150 γρ. ρύζι καρολίνα
300 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τη σάλτσα
10 ξερά βερίκοκα
3 κ.σ. σταφίδες λευκές
¾ φλ. πετιμέζι
4 κ.σ. κράνμπερις
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Βουτυρώνουμε καλά μια πυρίμαχη φόρμα.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε περίπου 1 ½ -2 ώρες μέχρι να πήξει και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα στην επιφάνεια.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε βγάζοντάς το με μεγάλο κουτάλι σερβιρίσματος ζεστό ή χλιαρό ή το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: .
Πλένουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες, βάζουμε τα ξερά φρούτα σε κατσαρολάκι και τα σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε 5 -6 λεπτά και στραγγίζουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε σε μπολ ανακατεύουμε με το πετιμέζι και περνάμε από τη μουλινέτα.
Προσθέτουμε τα κράνμπερις και περιχύνουμε το ριζόγαλο.