Υλικά
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά Υλικά
2 δόσεις βανίλια
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
350 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
1 μεγάλο μακρόστενο καρπούζι
Για τη γαρνιτούρα: ¾ φλ. τριμμένη καρύδα, 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 12 φύλλα φρέσκιας μέντας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να χλιάνει.
Την ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε σε μπολ και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τη μέντα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το καρπούζι σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.
Αφαιρούμε τη φλούδα και κόβουμε με κουπ πατ διαμέτρου 5 –7, κυκλικές φετούλες ψίχας –χρειαζόμαστε συνολικά 18 φετούλες για 6 γλυκάκια.
Μοντάρουμε το γλυκό: βάζουμε μια φετούλα καρπούζι σε ένα πιατάκι και τη σκεπάζουμε με μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε –σοκολάτα πάχους 1 εκ.συνεχίζουμε εναλλάσσοντας άλλες δύο φορές μια φέτα καρπούζι και σκεπάζουμε πάλι με μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε –σοκολάτα (τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας).
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη καρύδα ανακατεμένη με ξύσμα λεμονιού και στολίζουμε με ένα φυλλαράκι φρέσκια μέντα.
Α.Τ.