Follow us

Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

Κρέμα καραμελέ με γάλα καρύδας

Υλικά

Υλικά

225 γρ. άσπρη ζάχαρη

 80ml νερό 

 400ml γάλα καρύδας 

 375ml φρέσκο γάλα 

 6 αβγά ελαφρά χτυπημένα

 100g καστανή ζάχαρη 

 1 δόση βανιλίνη

 Άγλυκη τριμμένη καρύδα και ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την καραμέλα: ζεσταίνουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι επάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 –3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε επίπεδο βρασμού και ανακατεύουμε για 3 –4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Μοιράζουμε την καραμέλα σε πυρίμαχα φορμάκια (160 ml περιεκτικότητα) και τα αφήνουμε γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το γάλα καρύδας, το φρέσκο γάλα, τα χτυπημένα αβγά, την καστανή ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Τα σουρώνουμε από ψιλό σουρωτήρι και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα μέσα στα φορμάκια, επάνω στην καραμέλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Βάζουμε τα φορμάκια μέσα σε ένα ταψί με βάθος τουλάχιστον 5 πόντους και ρίχνουμε νερό στο ταψί να φθάνει μέχρι τη μέση τους.

ψήνουμε για 35 –40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει η κρέμα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες πριν τα καταναλώσουμε.

Για να σερβίρουμε την κρέμα, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από την κρέμα και ξεφορμάρουμε σε πιάτο.

Πασπαλίζουμε με καρύδα και ξύσμα λεμονιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.