Υλικά
Υλικά
4 ασπράδια αβγών
500 γρ. μέλι
500 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
2 σταγόνες χυμό και ξύσμα λεμονιού
700 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και χοντροκομμένα
150 γρ φιστίκια ολόκληρα καβουρντισμένα
1 κ. κ. κόλιανδρο, σε σκόνη
6 φύλλα κρούστας
Παρασκεύη
Βράζουμε τη ζάχαρη με το μισό νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό σιρόπι.
Βράζουμε το μέλι με το υπόλοιπο νερό για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα δυο σιρόπια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα των δύο σιροπιών.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντάς την συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τον κόλιανδρο και το ξύσμα, ανακατεύοντας ελαφρά και συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Όταν το μείγμα κρυώσει, απλώνουμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.
Καλύπτουμε με άλλα τρία φύλλα και τα πιέζουμε με μια βαριά πλάκα για να συμπιεστούν.
Κόβουμε το μαντολάτο σε τετράγωνα κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 190ο С, για 15 λεπτά.