Follow us

Πανφόρτε (Panforte)

Πανφόρτε (Panforte)

Υλικά

Υλικά

150 γρ. μέλι

150 γρ. ψιλή ζάχαρη

100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα

100 γρ. φουντούκια, ασπρισμένα

50 γρ. καρύδια, ασπρισμένα

100 γρ. κόντιτα κολοκύθας (αν καταφέρετε να βρείτε έτοιμα ή στην ανάγκη κάποιο καραμελωμένο φρούτο)

100 γρ. κόντιτα κίτρου

100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού

80 γρ. αλεύρι

1 κ. σ. πικρό κακάο

κανέλλα, σε σκόνη

βανίλια (τα σποράκια από 1 λουβί)

μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

γαρύφαλλο, σε σκόνη

ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, το μέλι και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.

Απομακρύνουμε το μείγμα από τη φωτιά, όταν ρίξουμε μια σταγόνα από αυτό σε ένα μπολάκι με κρύο νερό κι αμέσως σχηματιστεί μια μικρή, απαλή μπαλίτσα καραμέλας.

Κοπανάμε για λίγο τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα καρύδια στο γουδί και τα αναμειγνύουμε με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.

Προσθέτουμε το κακάο, κοσκινίζοντας το πάνω από το μείγμα και τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά και 60 γρ.

από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για να δέσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα φρούτα και τα κόντιτα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας, με διάμετρο 22 εκ.

ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε με μια σπάτουλα και το πασπαλίζουμε με μια σκόνη που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας 1 κουταλάκι κανέλα, με 1 κουταλιά αλεύρι και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.

Τοποθετούμε τη φόρμα σε προθερμασμένο, στους 160 °C, φούρνο και ψήνουμε το πανφόρτε για 30 περίπου λεπτά.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Θ.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.