Υλικά
Για την τάρτα σοκολάταςΥλικά
210γρ. βούτυρο
350γρ. αλεύρι
50γρ. κακάο
60γρ. αβγό
140γρ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας με nougat
800γρ. γάλα
200γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. κρόκο
180γρ. ζάχαρη
40γρ. κορν φλάουρ
80γρ. βούτυρο
200γρ. σοκολάτα bitter
nougat
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την τάρτα σοκολάτας, ρίχνουμε το βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη κι έπειτα το αβγό και τις υπόλοιπες σκόνες (αλεύρι και κακάο) κοσκινισμένες.
Μόλις το ζυμάρι ομογενοποιηθεί, το μαζεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Κατόπιν, ανοίγουμε, φορμάρουμε τις ταρτιέρες μας και ψήνουμε στους 170οC για 15'.
Φτιάχνουμε την κρέμα πατισερί ρίχνοντας το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
Μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο μείγμα κρόκου ζάχαρης και κορνφλάουρ κι έπειτα όλο το μείγμα πάλι πίσω στην κατσαρόλα.
Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενσωματωθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε κομμάτια nougat και το αφήνουμε να κρυώσει.Τέλος, γεμίζουμε την τάρτα σοκολάτας με την κρέμα και διακοσμούμε με το πορτοκάλι confit.