Follow us

Κουραμπιέδες (του chef Χρήστου Λάμπρου, από το αρχείο συνταγών του Flora)

Κουραμπιέδες (του chef Χρήστου Λάμπρου, από το αρχείο συνταγών του Flora)

Υλικά

Υλικά

    350 γρ. Flora Soft με βούτυρο

    130 γρ. ζάχαρη

    600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    50 γρ. κονιάκ ή τσίπουρο

    1 δόση βανίλια ½ κουτ. γλυκού

    Baking powder 40 γρ.

    Aμύγδαλο καβουρντισμένο

Για το ντεκόρ

    Ανθόνερο

    Ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Ανακατεύουμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ποτό και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Προσθέτουμε στο τέλος το ποτό και τα αμύγδαλα.

Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε δίνοντας το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα με την λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, αφήνοντάς τους για 10 λεπτά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.