Σοκολατάκια με κάστανο

Σοκολατάκια με κάστανο
υλικά για 50+ σοκολατάκια
180 γρ. καλή κουβερτούρα, όσο πικρή θέλετε
500 γρ. κάστανα
6 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. μπράντυ
για την επικάλυψη:
400 γρ. κουβερτούρα
1 φλ.τσ. καλό κακάο σε σκόνη
χάρτινες θήκες για σοκολατάκια

Πλένουμε, χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα καθαρίζουμε ζεστά και τα κομματιάζουμε ψιλά με το χέρι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τα κάστανα.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου μαζί με το μπράντυ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πάλι καλά.Όταν κρυώσει ώστε να πλάθεται, σχηματίζουμε μπαλάκια περίπου 3 εκ. διαμέτρου. Τ' αφήνουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθούν. Για να τα καλύψουμε με σοκολάτα, λυώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, αλλά να είναι ρευστή. Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος το κακάο και στρώνουμε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Προσεκτικά, κυλάμε μέσα ένα-ένα μπαλάκι να τυλιχτεί, κατόπιν το κυλάμε στο κακάο και το ακουμπάμε στην πιατέλα να κρυώσει. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλα τα σοκολατάκια από πάνω με κακάο και τοποθετούμε ένα-ένα στο χαρτάκι του. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία μέχρι 18ο, για δυο μέρες ή στο ψυγείο, αλλά τα βγάζουμε αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα.


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος