Follow us

Τούρτα black forest (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Τούρτα black forest (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

2 φάκελα Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ

150 γρ. ζάχαρη

900 ml γάλα

1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

1 μικρή κοπόστα βύσσινο

100 γρ. νερό

30 γρ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

1 φάκελο Garni Ζαχαροπλαστικής Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

3 βάσεις παντεσπάνι σοκολάτας ή 300 γρ. σαβαγιάρ

1 φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ

λίγα κερασάκια μαρασκίνο

Για το σιρόπι:

100 ml νερό

100 ml ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, 700 ml γάλα και το 'Ανθος Αραβοσίτου με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα (για 1-2 λεπτά).

Προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό με το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύετε, προσθέτετε την κομπόστα βύσσινο στραγγισμένη και βράζετε μέχρι να δέσει.Σε άλλο κατσαρολάκι, βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.Σε μια πιατέλα βάζετε μια βάση παντεσπάνι ή 100 γραμμάρια σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο σιρόπι.Απλώνετε τη μισή κρέμα και από πάνω το μισό βύσσινο.Επαναλαμβάνετε το ίδιο και από πάνω βάζετε την τρίτη βάση παντεσπάνι ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε όλη την τούρτα.Γαρνίρετε με τα κερασάκια μαρασκίνο και την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.