Υλικά
Για τα browniesΥλικά
125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
130 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3 κουταλιές κακάο, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
8 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση κρέμα βανίλια (τύπου Oreo), θρυμματισμένα
100 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
250 ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
8 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση κρέμα βανίλια (τύπου Oreo), θρυμματισμένα
Εκτέλεση
|1| Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις, βουτυρώνετε το σκεύος σας, στρώνετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ξανά.|2| Ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και περιμένετε 5 -10’, ώστε να μην είναι πολύ ζεστό.|3| Προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια, και ανακατεύετε με ελαστική σπάτουλα.
Ρίχνετε τέλος τα θρυμματισμένα μπισκότα και τις σταγόνες σοκολάτας.|4| Αδειάζετε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνετε την επιφάνεια.
Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 28 -32’, ή μέχρι που να βγαίνει σχεδόν στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.|5| Για την επικάλυψη, με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.
Σταματάτε το μίξερ και κουταλιά κουταλιά προσθέτετε τη σαντιγί.
Τέλος, ρίχνετε τα μισά μπισκότα.|6| Απλώνετε την κρέμα στην επιφάνεια των κρύων brownies, την ισιώνετε και την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη "Στην κουζίνα των γεύσεων", εκδόσεις Ψυχογιός.