Follow us

Cookies and cream brownies (της Ερμιόνης Τυλιπάκη)

Cookies and cream brownies (της Ερμιόνης Τυλιπάκη)

Υλικά

Υλικά

Για τα brownies

125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

130 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

3 κουταλιές κακάο, κοσκινισμένο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

8 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση κρέμα βανίλια (τύπου Oreo), θρυμματισμένα

100 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη

250 ml κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. ζάχαρη άχνη

8 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση κρέμα βανίλια (τύπου Oreo), θρυμματισμένα

Εκτέλεση

|1| Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C με αντιστάσεις, βουτυρώνετε το σκεύος σας, στρώνετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ξανά.|2| Ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσουν.

Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και περιμένετε 5 -10’, ώστε να μην είναι πολύ ζεστό.|3| Προσθέτετε τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια, και ανακατεύετε με ελαστική σπάτουλα.

Ρίχνετε τέλος τα θρυμματισμένα μπισκότα και τις σταγόνες σοκολάτας.|4| Αδειάζετε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνετε την επιφάνεια.

Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 28 -32’, ή μέχρι που να βγαίνει σχεδόν στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του.|5| Για την επικάλυψη, με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.

Σταματάτε το μίξερ και κουταλιά κουταλιά προσθέτετε τη σαντιγί.

Τέλος, ρίχνετε τα μισά μπισκότα.|6| Απλώνετε την κρέμα στην επιφάνεια των κρύων brownies, την ισιώνετε και την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη "Στην κουζίνα των γεύσεων", εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.