Follow us

Παγωτό παρφέ σοκολάτα (του σεφ Γιώργου Καραγιάννη)

Παγωτό παρφέ σοκολάτα (του σεφ Γιώργου Καραγιάννη)

Υλικά

Υλικά

375 ml γάλα φρέσκο πλήρες παστεριωμένο ή μακράς διαρκείας

375 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)

60 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κρόκοι από αβγά μεσαίου μεγέθους

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

2 κουτ. γλυκού σκόνη κακάο

1 κουτ. σούπας σκόνη για κρύο ρόφημα σοκολάτας

2 πρέζες φυσική βανίλια αποξηραμένη

1 πρέζα αλάτι

1 σφηνάκι μπράντι

120 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους

1 κουτ. γλυκό κοφτό αγάρ αγάρ ή ζελατίνη (3γρ.)

Παρασκευή

Ψήστε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου, αφήστε τα να κρυώσουν και θρυμματίστε τα στο μπλέντερ με προσοχή για να μη γίνουν τελείως σκόνη.Χτυπήστε στο μίξερ τους ρκόκους μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σχεδόν άσπρο χρώμα.Βάλτε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις σοκολάτες σπασμένες σε μικρά κομμάτια, το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι, τη σκόνη σοκολάτας, το μπράντι και το αγάρ αγάρ.Ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα ζαχαροπλαστικής και όταν λιώσουν οι σοκολάτες, ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πάρει το μείγμα μία βράση κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Με μία κουτάλα ρίξτε σιγά - σιγά 3 κουταλιές από το μείγμα στους χτυπημένους κρόκους, ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην κόωουν.

Αδειάστε το μείγμα των κρόκων στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατέψτε για να ενωθούν τα δύο μείγματα.Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη που περιέχει παγωμένο νερό και παγάκια.

Ανακατεύετε τακτικά έως ότου κρυώσει το μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα, για να κρυώσει καλύτερα.Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας.

Ρίξτε στον κάδο της το κρύο μείγμα και τα αλεσμένα αμύγδαλα και βάλτε τη σε λειτουργία.

Σε 20-30 λεπτά το παγωτό σας θα είναι έτοιμο.

Βάλτε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, αφήστε το σε δυνατή κατάψυξη για 3-5 ώρες να παγώσει καλύτερα και στη συνέχεια δοκιμάστε το.

Tip: προσέξτε να μην καβουρδίσετε πολύ τα αμύγδαλα γιατί το παγωτό θα πικρίζει.

*Ή συνταγή είναι από το βιβλίο του Γιώργου Καραγιάννη "Φτιάχνω μόνος μου παγωτά και γρανίτες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψύχαλου.

Επίσης...

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.