Υλικά
Υλικά (1 ρολό)
12 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
λίγο λικέρ ή λίγο σιρόπι από το αγαπημένο σου γλυκό κουταλιού
250 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
50 γραμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σου, ψιλοκομμένα
Παρασκευή
1.
Τρίβεις στο μούλτι τα πτι-μπερ μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη και τα μοιράζεις σε 4-6 φαρδιά ποτηράκια, π.χ.
του ουίσκι ή του κρασιού.
Τα ραντίζεις με λικέρ ή με σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει.
2.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το τυρί κρέμα, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.
Αναμειγνύεις καλά και μοιράζεις την κρέμα στα ποτήρια με τα τριμμένα πτι-μπερ.
3.
Από πάνω ρίχνεις ό,τι ψιλοκομμένα φρούτα θέλεις (κατά προτίμηση φράουλες ή κεράσια χωρίς κουκούτσια) ή περιχύνεις με λίγο ακόμα σιρόπι.
4.
Τα βάζεις στο ψυγείο για 4 ώρες και σερβίρεις.
Αν έχεις αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια, τα σπας σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζεις.
ΠαραλλαγήΜπορείς να ραντίσεις τα τριμμένα μπισκότα με ρόφημα κακάου ή αραιωμένο καφέ εσπρέσο.
Αντί για πτι-μπερ χρησιμοποίησε τριμμένα cookies (όποια γεύση θέλεις) ή κομμάτια από μπαγιάτικο τσουρέκι ή ψωμί του τoστ.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου "Μόνος στην κουζίνα", εκδόσεις Μίνωας.