Υλικά
Υλικά
5 αβγά
4 φέτες τσουρέκι ή κέικ φρούτων
50 γρ. ζάχαρη άχνη
500 ml γάλα
20 γρ. βούτυρο
Παρασκευή
Κόβουμε προσεκτικά ένα «καπελάκι» στα κελύφη των αβγών και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους τους.
Χτυπάμε τους 4 κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τους χτυπημένους κρόκους, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε αυτό το νέο μείγμα στην κατσαρόλα όπου βράσαμε το γάλα και το δουλεύουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας το συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δούμε πως «πιάνει» στην κουτάλα.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε 4 από τα κελύφη των αβγών με την -κρύα πια- κρέμα.
Χτυπάμε το 5ο αβγό ολόκληρο, κόβουμε τις φέτες του τσουρεκιού ή του κέικ σε μπαστουνάκια και τα βουτάμε στο χτυπημένο αβγό.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και τηγανίζουμε ελαφρά τα μπαστουνάκια.
Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε, τα ακουμπάμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να τα στεγνώσουμε από το βούτυρο.
Τοποθετούμε τα αβγά με την κρέμα σε αβγουλιέρες και τα σερβίρουμε μαζί με τις «βούτες» του τσουρεκιού ή του κέικ.Σημ. Αν προβλέπονται περισσότερα από 4 άτομα αυξάνουμε ανάλογα τις ποσότητες των υλικών μας.
Θ.Τ.