Υλικά
220 γρ. βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίουΥλικά
180 γρ. µαλακή καστανή ζάχαρη
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
280 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
250 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Βάζετε το βούτυρο σε ένα µπολ µαζί µε τα δύο είδη ζάχαρης και χτυπάτε µε το µίξερ 2-3’. Ρίχνετε τα αβγά και τις βανίλιες να ενσωµατωθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάτε τα υλικά ώσπου να οµογενοποιηθούν. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε µε ένα κουτάλι. Βάζετε το µπολ στο ψυγείο για 20-30’. Μόλις το βγάλετε από το ψυγείο, ανάβετε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα.Τοποθετείτε σε κάθε ταψί κουταλιές στο µέγεθος καρυδιού, αφήνοντας απόσταση µεταξύ τους. Ψήνετε για 11-12’. Αποσύρετε τα cookies από τον φούρνο, τα αφήνετε 3-4’ και µετά τα βγάζετε από το ταψί µε σπάτουλα και τα ακουµπάτε σε σχάρα. Σημ.
Μπορείτε και να τα ψήσετε αμέσως, χωρίς να βάλετε τη ζύμη στο ψυγείο.
Σε αυτή την περίπτωση θα απλώσουν περισσότερο.
Βγαίνουν περίπου 30 τεμάχια.
Αν θέλετε τα φτιάχνετε μεγαλύτερα (θα προκύψουν λιγότερα) και τα ψήνετε 2-3 λεπτά περισσότερο.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου "Cookies", εκδόσεις Ψυχογιός.