Follow us

Καλτσούνια λαμπριάτικα (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)


Καλτσούνια λαμπριάτικα (από το αρχείο συνταγών της Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ανθότυρο

50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ

2 αυγά

300 γρ. (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ

40 γρ. (8 κουτ. σούπας) ρακί

15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το ανθότυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.

Ζυμώνετε τη φαρίνα με τη ρακί, το ελαιόλαδο και με λίγο νερό μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό ζυμάρι.

Ανοίγετε το ζυμάρι σε ένα λεπτό φύλλο και κόβετε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 10-12 εκατοστών.

Συνολικά πρέπει να κόψετε 12 κομμάτια.

Μοιράζετε το μίγμα του ανθότυρου στα μισά κομμάτια ζύμης, τα αλείφετε γύρω - γύρω με λίγο αυγό και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κομμάτια, πιέζοντάς τα στα άκρα για να κολλήσουν.

Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα με μέλι και κανέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.