Υλικά
υλικά για 6 άτομα
500 γρ. φράουλες ώριμες
75 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. μέλι
1 λάιμ
50 ml ξίδι βαλσαμικό λευκό
3 κόκκους καρδάμωμου (κακουλέ)
250 ml νερό
παρασκευή
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες.
Τις κόβουμε στη μέση (ή στα 3 αν είναι μεγάλες).
Πλένουμε το λάιμ και παίρνουμε το ξύσμα στον τρίφτη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με το ξύσμα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και το καρδάμωμο (σπασμένο).
Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Το περνάμε από σουρωτήρι και το ρίχνουμε επάνω στις φράουλες.
Αφήνουμε να μαριναριστούν 1-2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντις πριν σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα, μοιράζουμε σε βαθειά πιάτα και μπορούμε να συνοδέψουμε στη μέση με μια μπάλα σορμπέ φράουλας ή φραμπουάζ. σημ.
για την επιτυχία του φινετσάτου αυτού επιδόρπιου παίζει ρόλο η νοστιμιά της φράουλας.
Πρέπει να είναι μικρές και νόστιμες.