Follow us

Κρέμα φόρμας με φράουλες και μασκαρπόνε

Κρέμα φόρμας με φράουλες και μασκαρπόνε

Υλικά

υλικά

150 γρ. φράουλες 

200 γρ. μασκαρπόνε

150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

2 αβγά

80 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μικρό λεμόνι, το χυμό

10 μπισκότα speculoos

1 φύλλο ζελατίνας

1 σφηνάκι λικέρ μαρασκίνο ή Κουαντρό (αλλά κάνει και η μαστίχα)

παρασκευή

Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μπολάκι με κρύο νερό να μουλιάσει γύρω στα 8'-10'.

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα τέσσερα.

Τις βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τις ραντίζουμε με το λικέρ.

Χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντιγύ.

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Ζεσταίνουμε λίγο το χυμό του λεμονιού.

Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνα και την βάζουμε μέσα να λυώσει (μπορεί να χρειαστεί και άλλο υγρό, οπότε προσθέτουμε 1 κ.σ από το λικέρ).

Χτυπάμε λίγο με το πιρούνι το μασκαρπόνε να αφρατέψει και προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνας-λεμονιού, κρύο.

Το αναμειγνύουμε με το χτυπημένο αβγό και τη σαντιγύ.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.

Ενσωματώνουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε τη μαρέγκα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.

Σε μια μακρόστενη φόρμα απλώνουμε την μισή κρέμα.

Σκεπάζουμε με τις φράουλες και τακτοποιούμε επάνω τα μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο 2-3 ώρες και κατόπιν ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.