Follow us

Πουτίγκα με φρέσκο γάλα και φρούτα με σάλτσα πορτοκαλιού (του Ηλία Μαμαλάκη)

Πουτίγκα με φρέσκο γάλα και φρούτα με σάλτσα πορτοκαλιού (του Ηλία Μαμαλάκη)

Υλικά

Υλικά για 1 φόρμα

Για την πουτίγκα

1 λίτρο φρέσκο γάλα

8 κουτ. της σούπας ζάχαρη

1 πρέζα βανίλια

9 φύλλα ζελατίνας

φρέσκα φρούτα (αχλάδι, μπανάνα κ.λπ.)

Για τη σάλτσα

100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

1 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier

2 κουτ. της σούπας φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα φρούτα.

Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζετε τα 9 φύλλα ζελατίνας.

Ζεσταίνετε το φρέσκο γάλα.

Ρίχνετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να βράσει το γάλα.

Το αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα 9 φύλλα ζελατίνας.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν εντελώς.

Σε μια στρογγυλή φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση αδειάζετε όλα τα φρουτάκια.

Όταν το μείγμα γάλακτος κρυώσει καλά, το ρίχνετε μέσα, σκεπάζετε τη φόρμα με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ, 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και άλλες 2 κουταλιές νεράκι.

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί καλά χωρίς να βράσει.

Το αδειάζετε σε ένα μπολ.

Ξεφορμάρετε το γλυκό βρέχοντας τη φόρμα με λίγο ζεστό νερό.

Το τοποθετείτε σε μια πιατέλα, το περιχύνετε με τη σάλτσα πορτοκαλιού και το σερβίρετε.*Η συνταγή είναι από το "Ημερολόγιο μαγειρικής 2014" του Ηλία Μαμαλάκη, εκδόσεις Μίνωας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά