Υλικά
υλικά για 30 περίπου τρουφάκια
200 γρ. καλή κουβερτούρα με 65% κακάο τουλάχιστον
200 γρ. κρέμα γάλακτος -35% λιπαρά
200 γρ. τριμμένη καρύδα
1 κ.κ. ζάχαρη (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
παρασκευή
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την βάζουμε σε γυάλινο ή μεταλικό μπολ.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το ξύσμα και ζεσταίνουμε μέχρι μόλις να κοχλάσει.
Την ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε αργά μέχρι να λυώσει και να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, ώστε να στερεοποιηθεί το μείγμα.
Παίρνουμε κουταλίτσες από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Σε ένα βαθύ σκεύος αδειάζουμε όση καρύδα χωράει και κυλάμε μέσα ένα ένα τα τρουφάκια πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει γύρω-γύρω.
Τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος μέχρι 3 ημέρες ή στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες σκεπασμένα.
Αν βρίσκονται στο ψυγείο, καλύτερα να μείνουν λίγη ώρα έξω πριν σερβιριστούν.