Υλικά
Υλικά για την βάση sable:Υλικά
350gr βούτυρο αγελαδινό
350gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό)
150gr άχνη ζάχαρη
150gr πούδρα από ξηρό καρπό (φουντούκι ή αμύγδαλο)
1 τεμ. αβγό
2-3gr αλάτι
2 sticks βανίλιας
Υλικά για την γέμιση:
200gr βούτυρο αγελαδινό
500gr κάστανα (λιωμένα)
1 στικ βανίλιας
50gr ρούμι
καραμελωμένα φουντούκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
για την βάση sable: Μαλακώνουμε το βούτυρο πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (Προσοχή! οι σκόνες πρέπει να είναι κοσκινισμένες).
Ζυμώνουμε με το χέρια ως ότου ανακατευτεί το μείγμα μας και έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την ανοίγουμε σε πάχος 2 mm (ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες για να μην κολλάει στον πλάστη) και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Κόβουμε την ζύμη με τσέρκι 18εκ.
, τοποθετούμε σε silpat ή σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά στους 150C.για την γέμιση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ (με το φτερό) σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Food Styling: Μόλις κρυώσει η βάση sable, την ξεφορμάρουμε, και την τοποθετούμε σε ένα δίσκο.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ που έχει μύτη με τρυπούλες να κάνουμε περιμετρικά τα κορδόνια από κάστανο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρουμε με σαντιγί και καραμελωμένα φουντούκια.