Τάρτα Mont Blanc (του Διονύση Αλέρτα)

Τάρτα Mont Blanc (του Διονύση Αλέρτα)
Υλικά
Υλικά για την βάση sable:
350gr     βούτυρο αγελαδινό
350gr     αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό)
150gr     άχνη ζάχαρη
150gr     πούδρα από ξηρό καρπό (φουντούκι ή αμύγδαλο)
1 τεμ.     αβγό
2-3gr      αλάτι
2 sticks   βανίλιας
Υλικά για την γέμιση:
200gr     βούτυρο αγελαδινό
500gr     κάστανα (λιωμένα)
1 στικ     βανίλιας
50gr       ρούμι
καραμελωμένα φουντούκια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

για την βάση sable: Μαλακώνουμε το βούτυρο πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (Προσοχή! οι σκόνες πρέπει να είναι κοσκινισμένες). Ζυμώνουμε με το χέρια ως ότου ανακατευτεί το μείγμα μας και έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σε πάχος 2 mm (ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες για να μην κολλάει στον πλάστη) και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Κόβουμε την ζύμη με τσέρκι 18εκ. , τοποθετούμε σε silpat ή σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά στους 150C.

για την γέμιση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ (με το φτερό) σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Food Styling: Μόλις κρυώσει η βάση sable, την ξεφορμάρουμε, και την τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ που έχει  μύτη με τρυπούλες να κάνουμε περιμετρικά τα κορδόνια από κάστανο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρουμε με σαντιγί και καραμελωμένα φουντούκια.


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος