Follow us

Κρέμα βανίλιας με λευκή σοκολάτα και τσάι καραμέλα

Κρέμα βανίλιας με λευκή σοκολάτα και τσάι καραμέλα

Υλικά

Υλικά:

200γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

100γρ. γάλα φρέσκο

100γρ. αφέψημα τσαγιού με άρωμα καραμέλα

15γρ. κορν φλάουρ

1 καψουλάκι βανιλίνη

200γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

1 πρέζα αλάτι

15γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κρέμα βανίλιας με λευκή σοκολάτα και τσάι καραμέλα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, το τσάι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συγχρόνως με έναν αβγοδάρτη, ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι.

Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει και πάντα με προσοχή να μην κολλήσει στον πάτο.

Όταν πήξει σωστά η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα σε κομματάκια καθώς και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε την κρέμα όσο είναι ζεστή, σκέτη ή με σιρόπι καραμέλας ή την αφήνουμε να κρυώσει καλά και την βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για 3 ημέρες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά