Υλικά
200γρ. ελαιόλαδοΥλικά:
350γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
200γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200γρ. αφέψημα τσαγιού με τριαντάφυλλο
1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δημιουργώντας έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό.
Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Κόβουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ελαφρώς.
Ιδανικά, σερβίρουμε με ρευστή καραμέλα ή παγωτό καϊμάκι.