Follow us

Αμυγδαλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι και τσάι τριαντάφυλλο (χωρίς αλεύρι)

Αμυγδαλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι και τσάι τριαντάφυλλο (χωρίς αλεύρι)

Υλικά

Υλικά:

200γρ. ελαιόλαδο

350γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη

200γρ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

4 αβγά

χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι

200γρ. αφέψημα τσαγιού με τριαντάφυλλο

1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δημιουργώντας έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό.

Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ελαφρώς.

Ιδανικά, σερβίρουμε με ρευστή καραμέλα ή παγωτό καϊμάκι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.