Μπισκότα πράσινου τσαγιού με άρωμα λεμόνι

Μπισκότα πράσινου τσαγιού με άρωμα λεμόνι
Υλικά:
400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
150γρ. αφέψημα πράσινου τσαγιού (σκέτο ή με άρωμα λεμόνι για ακόμα πιο έντονο άρωμα)
150γρ. ζάχαρη 
200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το χτύπημα και αρχίζουμε το ανακάτεμα με έναν αναδευτήρα στην αρχή κι έπειτα ζυμώνοντας με τα χέρια. Ρίχνουμε πρώτα το αφέψημα τσαγιού, έπειτα το αβγό και μετά το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε κι άλλο αλεύρι, για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε. Σε μια λεία επιφάνεια, ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη μας και κόβουμε με ένα κουπ πατ τα μπισκότα μας σε ό, τι σχήμα επιθυμούμε. Τα αραδιάζουμε όλα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, με προσοχή γιατί καίγονται εύκολα. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαδόκολλα κι έπειτα καταναλώνουμε άμεσα ή τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, μακριά από την υγρασία.


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος