Follow us

Biscotti με κακάο και φιστίκι Αιγίνης

Biscotti με κακάο και φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

75 γρ. μαργαρίνη

100γρ. σκόνη κακάο σκούρο, άγλυκο

65 γρ. κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο

2 αβγά

100 γρ. ζάχαρη

75 γρ. φιστίκι Αιγίνης, άψητο, ανάλατο

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι αραδιάζουμε τα φιστίκια και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180ο C, να καβουρντιστούν.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν, τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.

Ρίχνουμε το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα, το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν καλά και να σφίξει η ζύμη μας.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα φιστίκια, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τέσσερα κομμάτια.

Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια πάχους 3 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τα μπαστουνάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 15' με 20'.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χωρίζουμε κάθε μπαστουνάκι σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού και τα τοποθετούμε πάλι στο ταψί μας.

Τα βάζουμε ξανά στο φούρνο στους 150ο C για άλλα 5΄ με 10΄.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς επάνω στο ταψί και έπειτα τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί, αεροστεγώς κλεισμένα για πολύ καιρό.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.