Υλικά
3 μήλα ποικιλίας Γκόλντεν, κομμένα σε κυβάκιαΥλικά (για µια φόρµα διαµέτρου 22 εκ.)
1 σφηνάκι κονιάκ
χυμό από ½ λεμόνι
110 γρ. µαύρη ζάχαρη
6 αβγά
200 ml φρέσκο γάλα
160 γρ. γιαούρτι
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο
150 γρ. ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισµα)
λίγη μαργαρίνη (για την επάλειψη της φόρµας)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουµε τα μήλα, τον χυμό λεμονιού, το κονιάκ και 1 κουτ.
σούπας από τη µαύρη ζάχαρη και ανακατεύουµε.
Αφήνουµε σε θερµοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα των υλικών.
Αλείφουμε µε βούτυρο τη φόρμα μας και απλώνουµε σε όλη την επιφάνειά της τα μαριναρισμένα μήλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη, και ανακατεύουµε µε ένα σύρµα, µέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το µείγµα επάνω από τα μήλα, φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα.
Ψήνουµε το clafoutis µέχρι να πάρει ωραίο χρώµα και να ψηθεί στο εσωτερικό του.
Πασπαλίζουμε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.