Υλικά
250 γρ. αλεύριΥλικά για ορθογώνια φόρμα 25χ10 εκ.
2 κουτ. σούπας κακάο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
100 ml. ελαιόλαδο
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας κανέλα & γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.
Έπειτα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο, ενσωματώνοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα με προσοχή, χωρίς πολύ ανακάτεμα.
Ολοκληρώνουμε με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια, τα οποία θα σκορπίσουμε μέσα στη ζύμη.
Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, κατά προτίμηση στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.