Follow us

Κάπκεϊκς με ροδάκινα και φρόστινγκ τυριού

Κάπκεϊκς με ροδάκινα και φρόστινγκ τυριού

Υλικά

υλικά

για τα κάπκεϊκς

3 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλ.τσ. βούτυρο (εκτός ψυγείου)

3/4 φλ.τσ. ζάχαρη

3/4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη

350 ml ξινόγαλο ή γιαούρτι απλό, πλήρες

4 ροδάκινα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια

2 αβγά ελαφρά χτυπημένα

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

1 κ.γ. υγρή βανίλια

1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

για το φρόστινγκ

110 γρ. βούτυρο (εκτός ψυγείου)

110 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)

2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη

1 καψουλάκι βανίλια σκόνη

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το ξινόγαλο ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα στεγνά υλικά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε, τέλος, τα ροδάκινα.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20'-22' περίπου.

Βυθίζουμε σε ένα τη λάμα ενός μαχαιριού για να διαπιστώσουμε αν θα βγει στεγνή, οπότε είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν ομοιόμορφα.

Ετοιμάζουμε το φρόστινγκ χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί μέχρι να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε την άχνη με τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 30'-45' πριν στολίσουμε τα κάπκεϊκς.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.