Υλικά
υλικά
για τα κάπκεϊκς
3 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ.τσ. βούτυρο (εκτός ψυγείου)
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
3/4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
350 ml ξινόγαλο ή γιαούρτι απλό, πλήρες
4 ροδάκινα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
για το φρόστινγκ
110 γρ. βούτυρο (εκτός ψυγείου)
110 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 καψουλάκι βανίλια σκόνη
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το ξινόγαλο ή το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα στεγνά υλικά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε, τέλος, τα ροδάκινα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20'-22' περίπου.
Βυθίζουμε σε ένα τη λάμα ενός μαχαιριού για να διαπιστώσουμε αν θα βγει στεγνή, οπότε είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν ομοιόμορφα.
Ετοιμάζουμε το φρόστινγκ χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί μέχρι να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε την άχνη με τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30'-45' πριν στολίσουμε τα κάπκεϊκς.