Υλικά
υλικά για 6 άτομα
500 γρ. φράουλες
100 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 λ. γάλα πλήρες
180 γρ. ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
1 λοβό βανίλιας
4 φύλλα ζελατίνας
παρασκευή
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το ρύζι με το γάλα και τη ζάχαρη.
Σχίζουμε τη βανίλια και ξύνουμε το εσωτερικό με τα σποράκια στο κατσαρολάκι, βάζοντας και το περίβλημα.
Βάζουμε στη φωτιά και μόλις κοχλάσει τη χαμηλώνουμε πολύ και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει 30'.
Θα πρέπει να έχει μαλακώσει το ρύζι και να έχει απορροφήσει τελείως το γάλα.
Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε τη ζελατίνα 8'-10' σε κρύο νερό.
Αφαιρούμε το περίβλημα της βανίλιας από το ρυζόγαλο και ανακατεύουμε μέσα τη στραγγισμένη ζελατίνα, να διαλυθεί τελείως.
Αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει τελείως, εκτός ψυγείου.
Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε τα 2/3 σε μικρά κυβάκια.
Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Οταν κρυώσει τελείως το ρυζόγαλο ενσωματώνουμε τη σαντιγύ και τις κομμένες φράουλες τμηματικά, με το κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες.
Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τα φορμάκια σε πιάτα.
Διακοσμούμε γύρω γύρω με φράουλες σε φετάκια και μία ολόκληρη επάνω.